Снимка БулфотоОткриха 4 нови огнища на африканска чума в страната. Започва унищожаването на 40

...
Снимка БулфотоОткриха 4 нови огнища на африканска чума в страната. Започва унищожаването на 40
Коментари Харесай

Откриха нови 4 огнища на африканска чума

Снимка Булфото

Откриха 4 нови огнища на африканска чума в страната. Започва унищожаването на 40 000 свине, заяви bTV. Вчера се удостовери съществуването на зараза в един от най- големите свинекомплекси, който се намира във варненското село Брестак.

Има инфектирани стопанства в Шумен, Габрово и Сливен. Около огнищата са зададени 3- километрови санитарни зони.

Собственикът на свинефермите в Брестак и шуменското село Никола Козлево е еднакъв. Там също преди дни бяха регистрирани животни болни от африканска чума.

Агенцията по храните излезе с информация, че част от прасетата в Никола Козлево са пристигнали от свинекомплекса край Варна.

Стоян Пасев, регионален шеф, изясни, че за момента всички свине прецизно се изтребват около огромните свинекомплекси точно, с цел да не влезе болест в тях. Въпреки ограниченията, болестта е влезнала в комплексите. Предполага се, че се е популяризирала от транспорт или някой служител.

За момента от управлението на свинекомплекса не са излезнали с коментар по случаите и по тази причина към момента не е ясно какви ще са загубите. В свинекмплекса в Никола Козлево загубите са за 10 млн. лв., а в Брестак прасетата са два пъти повече.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддр
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР